Opatrenia zamestnávateľa v súvislosti s výskytom koronavírusu - Matlovičová, Iveta
Podľa §5 zákona č.124/2006 Z.z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci v z.n.p. (zákon o BOZP) je zamestnávateľ povinný uplatňovať všeobecné zásady prevencie pri vykonávaní opatrení nevyhnutných na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Pritom sa môže riadiť aj opatreniami, ktoré prijala Bezpečnostná rada SR. Aké má zamestnávateľ možnosti v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19, aby ochránil svojich zamestnancov?