Zmeny v zákonníku práce 2020 - Cingelová, Zuzana
Novela zákonníka práce č. 380/2019 Z.z. od 1.1.2020 priniesla dĺžku základnej výmery dovolenky na päť týždňov aj pre zamestnancov, ktorý zatiaľ nedovŕšili 33 rokov, ale trvalo sa starajú o dieťa. Pojem trvalej starostlivosti o dieťa a jej pravidlá. Zákonník práce určuje základnú výmeru dovolenky aj pre osobitné skupiny zamestnancov v závislosti od druhu práce. Vznik a zánik práva na vyššiu výmeru dovolenky. Nové pravidlá pri určovaní minimálnej mzdy.