Odstupné u zamestnanca - Valterová, Ivana
V súvislosti so skončením pracovného pomeru vzniká zamestnancom v prípadoch upravených Zákonníkom práce nárok na odstupné. Pre niektoré skupiny zamestnancov tento nárok upravujú osobitné predpisy. Odstupné môže byť predmetom výhodnejšej úpravy v kolektívnych zmluvách, má u zamestnancov vplyv na povinnosť platenia poistných odvodov. Právna úprava odstupného a jeho poskytovanie.