Kontrola a vymáhanie pracovno-právnych nárokov - Hrtánek, Ladislav
Samotnú kontrolu pracovno-právnych nárokov zamestnancov vykonávajú inšpektoráty práce, ktoré sú orgánmy štátnej správy a taktiež odborové orgány v rozsahu svojich kompetencií, ktoré im priznáva Zákonník práce a osobitná právna úprava. Aktivita inšpektorátov práce. Inšpekcia práce nad dodržiavaním predpisov ohľadne nelegálnej práce a zamestnávania či v oblasti BOZP. Vymáhanie nárokov zamestnancov.