Zmeny zákona o dani z príjmov na základe noviel s účinnosťou postupne od roku 2020 (2. časť) - Horniaček, Peter
Rok 2019 bol rokom, ktorý priniesol viac noviel zákona č.595/2003 Z.z. O dani z príjmov v z.n.p.(ZDP). Podľa §52zz ustanovenie §32 ods.10 ZDP v znení účinnom od 1.12.2019, daňovník uplatňujúci si bonus na vyživované dieťa už v roku 2020 pri podaní daňového priznania za rok 2019 nebude povinný prikladať k priznaniu: rodný lisť dieťaťa, potvrdenie o návšteve školy, potvrdenie úradu o poberaní prídavku na vyživované dieťa, ak dieťa žije s daňovníkom v domácnosti a sústavne sa pripravuje na povolanie štúdiom na škole na území SR, ak už boli predložené správcovi dane a nedošlo k zmene údajov.