Prehľad zmien v zdaňovaní fyzických osôb v roku 2020 - Brnová, Miroslava
V roku 2019 bolo schválených viacero noviel dotýkajúcich sa zákona č.595/2003 Z.z. o dani z príjmov v z.n.p. (ZDP)., pričom najvýznamnejšími zmenami bolo zavedenie a doplnenie nových oslobodených príjmov zamestnancov, zvýšenie nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka, zavedenie 15%-nej sadzby dane pre podnikateľov, zmeny v uplatňovaní daňovej straty, zjednodušenie platenia preddavkov na daň z príjmov fyzických osôb a zvýšenie hranice pre ich platenie a iné.