Štruktúrne väzby exportných odvetví Slovenskej republiky - Ďurčová, Júlia
Exportné sektory, ktoré sa považujú za hlavné priemyselné odvetvia slovenskej ekonomiky. Preskúmanie ich priamych a nepriamych vplyvov na slovenskú ekonomiku. Z hľadiska hodnotenia vplyvov a štrukturálnych väzieb exportných odvetví na slovenskú ekonomiku sa sektor výroby počítačov, elektronických a optických výrobkov javí ako relatívne najmenej dôležitý sektor. Automobilová výroba nevytvára vysokú pridanú hodnotu na jednotku výroby, ale jej význam pre slovenskú výrobu je významný.