Dodatočné daňové priznanie k dani z príjmov a sankcie správcu dane - Jurčíková, Božena
Povinnosť podať dodatočné daňové priznanie (DDP) upravuje §16 ods.3 zákona č.563/2009 Z.z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z.n.p. Dodatočné daňové priznanie je daňovník povinný podať do konca mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom zistil, že: daň má byť vyššia, ako bola správcom dane vyrúbená, alebo keď nadmerný odpočet má byť nižší, alebo nárok na vrátenie dane nižší, ako bol správcom priznaný, alebo ak daňové priznanie k DPH neobsahuje správne údaje týkajúce sa uskutočnených a prijatých zdaniteľných plnení za príslušné zdaňovacie obdobie, alebo ak daňová strata je nižšia ako bola uvedená v daňovom priznaní, alebo ak daňovník zistí, že daňová strata uvedená v riadnom daňovom priznaní je nižšia ako uviedol daňovník v riadnom daňovom priznaní.