Classical Management Biases and Behavioral Approach Comprehension - Mandysová, Ivana
Niekoľko slabých miest neoklasickej teórie, ťažko zlučiteľnej so skutočnou praxou riadenia a správaním manažérov. Kritické hodnotenie teoretických východísk manažérskych vied a skúmanie manažéra v behaviorálnych a heuristických teóriách. Interpretácia manažérskeho rozhodovania ako produktu osobných preferencií a charakteristík, obmedzenej racionality, nedostatku informácií, mentálnej skratky a imitácie. Praktické správanie manažérov a presmerovanie na rozpoznávanie manažérskeho správania.