Príjmy plynúce poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti od držiteľa - Sandtner, Lucia
Poskytovateľom zdravotnej starostlivosti je v súlade so znením §4 zákona č.578/2004 Z.z., fyzická osoba-podnikateľ alebo právnická osoba, ktorá poskytuje zdravotnú starostlivosť na základe povolenia alebo na základe živnostenského oprávnenia, ďalej fyzická osoba-podnikateľ s licenciou na výkon samostatnej zdravotníckej praxe alebo fyzická osoba-podnikateľ alebo právnická osoba poskytujúca zdravotnú starostlivosť na základe povolenia na prevádzkovanie prírodných liečebných kúpeľov alebo povolenia na prevádzkovanie kúpeľnej liečebne podľa osobitného predpisu. Novela zákona o dani z príjmov platná od 1.1.2020 (zákon č.301/2019 Z.z.) prináša nové pravidlá v zdaňovaní príjmov zdravotníckych zariadení a zdravotníckych pracovníkov.