Susceptibility of Jobs to Automation in Slovakia - Vitáloš, Matej, 1993-
Skúmanie, do akej miery sú pracovné miesta na Slovensku ohrozené prebiehajúcim procesom automatizácie. Nízko, stredne a vysoko rizikové povolania v závislosti od ich pravdepodobnosti automatizácie (prahová hodnota pri pravdepodobnostných hodnotách 30% a 70%). Automatizácia väčšou hrozbou pre mužov ako pre ženy.