Argument ľudskej dôstojnosti v odôvodnení súdnych rozhodnutí - Kuklová, Katarína
Autorka kriticky hodnotí použitie argumentu ľudskej dôstojnosti v odôvodnení súdnych rozhodnutí. Autorka na záver konštatuje, že vzostup tendencie obsiahnuť všetko v dôstojnosti ako v objektívnej hodnote môže viesť ku vzniku predstavy o morálnom poriadku spoločnosti, ktorá de facto vedie k obmedzeniu subjektívnej slobody každého jednotlivca.