Zmeny v zákone o účtovníctve od 1.1.2020 - Pastierik, Vladimír
Novela č.363/2019 Z.z. zákona o účtovníctve: Národná rada SR schválila zákon č.363/2019 Z.z., ktorým sa mení a dopľňa zákon č.431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov. Článok uvádza vybrané témy novely. Novela č.390/2019 Z.z. zákona o účtovníctve: Národná rada SR taktiež schválila novelu zákona č.513/1991 Zb. Obchodný zákonník v z.n.p., ktorým sa nepriamo novelizoval aj zákon č.431/2002 Z.z. o účtovníctve v z.n.p. s účinnosťou od 1. októbra 2020 (číslo parlamentnej tlače 1605). Ďalej sa v článku uvádzajú vybrané témy novely zákona o účtovníctve v nadväznosti na Obchodný zákonník (napr. dodatočná likvidácia, konkurz, výmaz z obchodného registra).