Čisté peníze témeř neexistují - Juřík, Pavel
Vedci dokázali, že na bankovkách je viac baktérií než na mobilných telefónoch či toaletách. Baktérie a vírusy vydržia na bankovkách a minciach až do ich stiahnutia z obehu. Najväčší problém predstavuje tzv. bankový papier. Odborníci vyzývajú k lepšej hygiene a bezkontaktným platbám.