Položenije kurdov na Bližnem Vostoke: nekotoryje aspekty - Brocková, Katarína, 1976-
Situácia Kurdov v krajinách Blízkeho východu - v Turecku, Iráne, Iraku a Sýrii. Snaha Kurdov o autonómiu, resp. založenie nezávislého štátu. Boj Kurdov proti teroristickej organizácii Islamský štát v Iraku a Sýrii. Perspektívy a možnosti založenia nezávislého Kurdistanu.