Zmeny pri určení základu dane podľa §22 zákona o DPH - Jurišová, Anna
Zákon o DPH osobitne definuje základ dane pri dodaní tovarov a služieb v tuzemsku, pri nadobudnutí tovaru v tuzemsku z iného členského štátu, a osobitne základ dane pri dovoze tovaru. Od roku 2019 aj 2020 sa zmeny v tejto oblasti týkajú predovšetkým určenia základu dane pri bezodplatnom dodaní tovaru, kedy sa základ dane určí v súlade s §22 ods.5, a tovaru pri obstaraní ktorého nebola odpočítana daň.