E-commerce as an Element of the Global Trade System - Yatsenko, Olha M.
Niektoré krajiny dynamicky zavádzajú elektronický obchod do medzinárodných obchodných vzťahov, zatiaľ čo ostatné sú stále opatrné. Skúmanie elektronického obchodu ako novej formy ekonomických vzťahov podnikateľských subjektov v podmienkach globálneho obchodného systému. Analýza súčasného stavu a dynamiky rozvoja elektronického obchodu vo svete. Identifikácia trendov a faktorov, ktoré ovplyvňujú rozvoj a transformáciu elektronického obchodu. Výhody a nevýhody elektronického obchodu.