Dôchodkový systém SR v generačných podúčtoch - Danková, Daniela
Analýza, či súčasné generácie prenesú finančné bremeno na ďalšie generácie. Metóda generačných účtov umožňujúca odhadnúť nerovnováhu medzi rôznymi generáciami. Obmedzenie veku odchodu do dôchodku vo veku 64 rokov povedie k zvýšeniu vyplácaných dávok zo systému PAYG (pay-as-you-go), čo bude mať negatívny vplyv na budúce generácie.