Zmeny v metodike určovania výslednej miery proticyklického kapitálového vankúša a príčiny týchto zmien - Dvornický, Igor, 1985-
Zmena metodiky určovania výslednej výšky miery makroprudencionálneho nástroja - proticyklický kapitálový vankúš. Konkrétne príčiny stabilne najrýchlejšieho rastu dlhov slovenských domácností z krajín celej EÚ. Následky vplyvu nadmernej konkurencie v bankovom sektore a správanie spotrebiteľov v prostredí výnimočne lacných úverov na bývanie.