Vybrané aspekty islamského bankovníctva - Cibuľa, Adam, 1992-
Vybrané špecifiká islamského bankovníctva so zameraním na základné princípy a pravidlá, ktoré určujú jeho formu a ciele. Opis dôležitosti islamu, ktorý presahuje náboženský rozmer a zasahuje do všetkých oblastí života. Princípy islamskej ekonómie a vymedzenie základných pravidiel fungovania islamského bankovníctva, ktorý sa spája so zákazom riba, gharar a maysir. Charakterizácia súčasného postavenia islamských finančných služieb s ohľadom na vývoj v jednotlivých regiónoch a sektoroch.