<The> Impact of Health Perception and Health-related Determinants on Healthy Food Consumption in Older People in Slovakia - Lesáková, Dagmar, 1949-
Vplyv vnímania zdravia a determinantov súvisiacich so zdravím na dosiahnutie zdravej konzumácie potravín u starších ľudí. Dôležitosť rôznych determinantov ovplyvňujúcich stravovacie návyky staršej populácie. Empirický výskum sa uskutočnil dotazníkovou formou na vzorke 400 starších účastníkov vo veku nad 65 rokov a skúmali sa tri oblasti: vnímanie zdravia staršej populácie, úloha determinantov súvisiacich s potravinami a skutočná úroveň zdravého stravovania. Korelácie potravinových determinantov.