Finančné a nefinančné zvýhodnenia (1.) - Slaninková, Katarína
Spoločnosti lákajú svojich zamestnancov nielen na atraktívnu mzdu, ale aj výhody, ktoré im v súlade so zákonníkom práce alebo nad jeho rámec poskytujú. Hovoríme o tzv. sociálnej politike zamestnávateľov. Zvýhodnenia, ktoré dostane zamestnanec od svojho zamestnávateľa v rámci sociálnej politiky, sa považuje za zamestnanecký benefit. Ide o finančné alebo nefinančné zvýhodnenia. Podniková sociálna politika. Pracovné a životné podmienky zamestnancov. Rekreácia, vzdelávanie či stravovanie zamestnancov. Osobitný prístup zamestnávateľa k niektorým skupinám zamestnancov.