K novým opatreniam v sociálno-ekonomickej oblasti (II) - Jarinkovičová, Valéria
Právne normy zamerané na obmedzenie šírenia koronavírusu jeho elimináciu, sociálno-ekonomická pomoc obyvateľstvu i podpora ekonomiky. Zákon č.66/2014 Z.z. a právne úpravy a zákon č.63/2020Z.z. V sociálno-ekonomickej sfére ide v prvom rade o zákony, ktorými sa mení a dopľňa Zákonník práce, zákon o službách zamestnanosti vrátane opatrení na trhu práce, predpisy na úseku bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, ako aj zákony týkajúce sa sociálnej ochrany, najmä sociálneho poistenia.