Do German Industrial Confidence Shocks Matter for Central and Eastern Europe? - Dajčman, Silvo
Štúdiom prenosu nemeckých šokov v dôveru priemyselnej výroby a úrovne cien a úrokových mier v ekonomikách deviatich krajín strednej a východnej Európy (Česká republika, Chorvátsko, Estónsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko, Slovensko a Slovinsko). Skúmanie toho, ktoré ekonomiky strednej a východnej Európy sú na tieto otrasy náchylnejšie a ktorá skupina výrobkov, ktorá oddeľuje rôzne skupiny tovaru priemyselnej výroby (investičný tovar, medziprodukt a tovar dlhodobej spotreby) je citlivejšia na otrasy.