Effects of Formalized Procedures for Selection of CEOs in Municipally Owned Enterprises - Sloboda, Matúš
Skúmanie či formalizované výberové konania na pozíciu riaditeľa miestnej hybridnej firmy obmedzuje mieru politického zásahu do výberu a či tento spôsob výberu môže byť skôr príkladom nástroja pre dobré spravovanie ako nástrojom pre stranícku patronáž. Zameranie na 139 riaditeľov, ktorí boli vybraní do 139 firiem v celkovo 88 mestách na Slovensku.