Oslobodenie dane z pridanej hodnoty pri vývoze tovaru a služieb a dovoze tovaru - Válek, Juraj, 1981-
Medzi oslobodenia od dane z pridanej hodnoty podľa zákona č. 222/2004 Z.z. patria aj oslobodenia pri vývoze tovaru a služieb, pri dovoze tovaru, ako aj oslobodenia od dane pri dovoze tovaru v osobnej batožine cestujúcich. Ďalej sa v článku rozoberajú témy: Oslobodenie dane pri dovoze tovaru; Oslobodenie dane pri neobchodnom dovoze tovaru v osobnej batožine cestujúceho z územia tretích štátov; Zabezpečenie dane pri dovoze tovaru, pri ktorom sa uplatňuje oslobodenie od dane.