Plutarchos: O Sókratovom daimoniu - Kalaš, Andrej
Plutarchos ako autor životopisov slávnych Grékov a Rimanov. Povaha Sókratovho daimonia. Spojenie Sókratovho daimonia s pytagorovským mýtom. Teória sťahovania duší a vzťah medzi autonómnosťou ľudského konania, nadobúdaním cnosti a božskou nevyhnutnosťou.