Rigorózne skúšky na slovenských vysokých školách: teoreticko-právny rámec a štatistiky - Blanár, František
Prezentácia štatistických údajov a trendov o údajoch sledovaných vy vysokom školstve. Problematika rigorózneho konania, určeného pre absolventov magisterských študijných programov po splnení určených kritérií. Zamieňanie si rigorózneho konania a príslušného titulu s tretím stupňom terciárneho vzdelávania, ktoré je zakončené dizertačnou skúškou. Právny rámec a vymedzenie pojmov.