Zelená dohoda pro Evropu - základní pozice a fakta
Zelená dohoda pre Európu - balíček opatrení Európskej komisie, ktorý bol predstavený 11.12.2019. Dohoda si okrem iného kladie za cieľ začleniť do právnych predpisov, aby sa Európa do roku 2050 stala prvým klimaticky neutrálnym kontinentom na svete. Pre český priemysel bude znamenať nemalé výzvy, ale aj príležitosti. Čo čaká energetiku a chemický priemysel. Zväz priemyslu žiada väčšiu podporu transformácie. Požiadavky Zväzu priemyslu a dopravy ČR.