Nárok na primerané zadosťučinenie, jeho preukazovanie a odôvodnenie súdneho rozhodnutia - Zlocha, Ľubomír, 1988-
Povinnosť poskytnúť primerané zadosťučinenie ako jeden z možných negatívnych následkov porušenia práva a vyvodenia sekundárnej právnej zodpovednosti za protiprávne konanie. Uplatňovanie nárokov na primerané zadosťučinenia, ktoré vyplývajú z právnej úpravy Občianskeho a Obchodného zákonníka.