Posúdenie stavebného pozemku pri zdanení daňou z nehnuteľnosti - Mitringová, Jaroslava
Pre určenie dane zo stavebných pozemkov je podstatné určiť, ktoré stavby budú predmetom dane zo stavieb po ich kolaudácií. Uvedenie prípadu, keď správca dane nepostupoval správne pri posúdení stavebného pozemku, a tým aj pri výpočte samotnej daňovej povinnosti. Právny základ pre posúdenie dane z nehnuteľnosti. Princíp zákonnosti a dokazovanie. Obec ako správca dane miestnych daní.