Udržitelný rozvoj - odpovědné podnikání - Chaloupková, Michaela
Skupina ČEZ vo svojej aktuálnej firemnej stratégii zodpovedného podnikania s názvom Energia pre budúcnosť prešla od pojmu CSR (Corporate Social Responsibility) k termínu udržateľný rozvoj. V tejto stratégii sú zahrnuté kroky, ktoré vedú k udržateľnému podnikaniu a vytvárajú očakávané hodnoty aj pre budúcnosť. Ide o znižovanie dopadov na životné prostredie, ochranu klímy, investície do výskumu, podporu inovatívnych energetických konceptov. Neoddeliteľnou súčasťou udržateľného správania je aj filantropia spoločnosti.