Zisk bankového sektora značne klesol, vyhliadky sú nejasné
Najnižšia úroveň ziskovosti bánk za prvé tri mesiace za posledných dvadsaťjeden rokov a vyšší prepad ziskovosti v slovenskom bankovom sektore. Ako príčina sa uvádza protiústavná banková daň a zmena úrokových kriviek pod vplyvom korona krízy. Ako jedno z riešení ako zvýšiť svoj príjem je zníženie nákladov, čo je veľmi náročné.