Uchovávanie, ochrana a vyraďovanie písomností podnikateľských subjektov - Gášpárová, Eva
Povinnosť podnikateľských subjektov uchovávať a ochraňovať písomné dokumenty, ktorú ukladá zákon č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach. Súbor všetkých písomností na účely tohto zákona je označovaný ako registratúra a každá fyzická a právnická osoba, z činnosti ktorej registratúra vzniká sa považuje za pôvodcu registratúry. Uchovávanie a ochrana účtovnej dokumentácie. Uchovávanie a ochrana personálnej a mzdovej dokumentácie.