Vývoj diplomatických vzťahov a ekonomickej spolupráce medzi Brazíliou a subsaharskými štátmi - Janubová, Barbora, 1991-
Skúmanie toho, či posilnený záujem Brazílie o subsaharskú Afriku v zahraničnej politike vedie aj k zintenzívneniu ekonomickej spolupráce medzi nimi. Využitie metódy komparácie, deskriptívnej analýzy a dedukcie. Opis stručného vývoju vzťahov medzi Brazíliou a subsaharskými štátmi na diplomatickej úrovni, postavenia subsaharskej Afriky v zahraničnej politike Brazílie.