Vysokoškolské vzdelávanie ako účinný nástroj politiky štátu - Čajka, Peter
Poukázanie nielen na historický aspekt významu vzdelania, ale aj zdôraznenie súčasnej úlohy vzdelania ako konkurenčnej výhody pri presadzovaní zahraničnopolitických záujmov štátu. Použitie metódy historickej analýzy a metódy analýzy dostupných zdrojov.