Společnost 4.0. - vybrané aspekty - Černá, Marie
Vybrané aspekty transformácie súčasnej spoločnosti na Spoločnosť 4.0, prípadne Spoločnosť 5.0, ktorá je založená na špecifických princípoch vychádzajúcich z tzv. štvrtej priemyselnej revolúcie. Nové spôsoby spracovania dát, zmeny súčasných podmienok vo vzťahu k pracovným pozíciám, tvorbe a využitiu znalostí, vzdelávaniu a celkovej kvalite života. Prístupy k informačným a komunikačným technológiám a prístup jednotlivcov k zmenám viditeľným v celej spoločnosti.