Brexit: An Assessment of the Unprecedented Divorce Story and the Long Path to Ex-Membership - Kaya, Gozde
Analýza možných vplyvov Brexitu na Spojené kráľovstvo z interdisciplinárneho prístupu, ktorý sa snaží zamerať na pravdepodobné právne, politické a ekonomické následky. Brexit pravdepodobne negatívne ovplyvní Spojené kráľovstvo, hoci sa považuje za jeden z najsilnejších a najbohatších členských štátov EÚ. Kontroverzné aspekty a proces vyjednávania medzi Spojeným kráľovstvom a EÚ pred referendom o Brexite. Analýza pravdepodobného dopadu pandémie Covid-19 z hľadiska prebiehajúcich rokovaní strán o určení budúceho obchodného vzťahu. Precedens pre Brexit.