Odpisovanie majetku - nástroj daňovej optimalizácie - Kádárová, Jaroslava
Základné zmeny v odpisovaní. Výhody plánovania odpisov a možnosti, ktoré môžu podnikateľské subjekty použiť na optimalizáciu základu dane a riadenie svojej finančnej situácie pri platení daňovej povinnosti k 31.3. zdaňovacieho obdobia. Metódy daňového odpisovania definované zákonom o dani z príjmov. Daňové odpisy, na rozdiel od tých účtovných, nevyjadrujú skutočnú mieru opotrebenia majetku. Základné pojmy v daňovom zákone.