Measurement of Volatility Spillovers and Asymmetric Connectedness on Commodity and Equity Markets - Palanska, Tereza
Nové informácie o prenose volatility medzi analyzovanými trhmi, ktoré môžu informovať o investičných rozhodnutiach a zaisťovacích stratégiách. Podpora zvýšenej dôležitosti prepojenia intramarketov po globálnej finančnej kríze v roku 2008 a nový pohľad na rýchlosť procesu liečenia trhov po kríze. V pokrízovom období sa prenos vyššej volatility časovo zhoduje s menšou úrovňou asymetrie medzi prelievaním volatility v dôsledku pozitívnych a negatívnych šokov.