Jak zkoumat gender v mezinárodní bezpečnosti? Úvod do feministických bezpečnostních studií - Krulišová, Kateřina
Gender a bezpečnosť v kontexte Českej republiky. Vývoj výskumu rodovej problematiky v medzinárodnej bezpečnosti. Konceptuálny rámec feministických bezpečnostných štúdií. Ako skúmať genderové aspekty medzinárodnej bezpečnosti. Gender a násilie v ozbrojených konfliktoch. Gender a nové hrozby.