Predpoklady vzniku zodpovednosti za ujmu spôsobenú neodkladným, zabezpečovacím alebo iným opatrením súdu v civilnom procese - Zámožík, Jozef
Problematika zodpovednosti za ujmu, ktorá vznikne v dôsledku nariadenia rôznych druhov oparení v zabezpečovacích konaniach v civilnom procese. Analýza vybraných teoreticko-právnych i aplikačno-právnych problémov. Skúmanie zákonom stanovených predpokladov - dôvodov vzniku zodpovednosti. Návrh konštrukcie legislatívneho riešenia vzniku zodpovednosti.