Development of Shares of World Competitive Companies - Kopčáková, Janka, 1994-
Súčasný trh ponúka veľa akcií, z ktorých môžu akcionári zarábať. Avšak aj dnes je málo ľudí, ktorí sú ochotní riskovať. Ľudia sú väčšinou konzervatívni, preto radšej investujú do menej rizikovej skupiny investícií. Emisia akcií môže priniesť návratnosť pre investorov, ale zároveň môže spôsobiť stratu akcií, ktoré do danej akcie investovali. Na základe týchto skutočností by mal každý investor sledovať vývoj akcií, o ktoré má záujem. Vhodnou investíciou sú akcie spoločností, ktoré sú na trhu už dlho. Je však pravda, že také akcie majú príliš vysokú nominálnu hodnotu.