Aktuárske metódy v oblasti zdravotného a nemocenského poistenia - Simonka, Zsolt, 1974-
Charakteristika verejného zdravotného poistenia, ktoré u nás vykonávajú zdravotné poisťovne, ich zastúpenie a podiel na trhu na Slovensku. Matematický aparát, modely aktuárskych výpočtov, a z nich diskrétne prístupy na konkrétnych výpočtoch nemocenských dávok.