Logistika čerstvých potravín - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
Logistiku potravín pre maloobchodné reťazce obvykle realizujú logistické spoločnosti. V prípade, že sa na potravinársky tovar pozrieme z hľadiska doby trvanlivosti, tak najväčšia pozornosť je venovaná čerstvým potravinám. Prioritným segmentom v logistike potravín je teda tovar s regulovanou teplotou.