Negative Attitudes to Control(-ling) - A Long-term Study - Mišún, Juraj, 1978-
Kontrolling ako jedna zo základných funkcií riadenia, ako pojem používaná aj v nemeckej podnikovej ekonomike. Negatívny prístup ku kontrole alebo negatívne konotácie spojené s pojmom kontrola. Analýza negatívnych postojov ku kontrole z dlhodobého hľadiska. Vysoký podiel negatívnych postojov, najmä medzi mikropodnikateľmi, pričom hlavnými dôvodmi sú celkový negatívny vzťah, byrokracia a strata času a orgány vonkajšej kontroly.