Prečo by podniky mali investovať do odolnosti proti pandémii - Pružinský, Michal, 1952-
Epidémie a pandémie, ako sme sa presvedčili už počas predchádzajúcich epidémií, sú samostatným podnikateľským rizikom a zároveň zosilňujú existujúce globálne trendy a zraniteľné miesta. V dlhodobom horizonte môže COVID-19 slúžiť ako ďalší dôvod – okrem protekcionistických opatrení a potrieb energetickej účinnosti – pre podniky, aby prehodnotili svoje aktivity v dodávateľskom reťazci pre regióny, ktoré sú náchylnými ohniskami a preformulovali svoje regionálne priority.