Profesijné spôsobilosti začínajúceho učiteľa potrebné pre výkon povolania profesijné kompetencie začínajúceho učiteľa - Kosturková, Martina
Dimenzie návrhu profesijného štandardu začínajúceho učiteľa s dôrazom na prax. Profesijné (odborno-didaktické) kompetencie učiteľa vo vzťahu k edukačnému procesu. Riadenie vyučovacieho procesu, vytváranie podmienok edukácie (materiálne a technické zázemie) a ovplyvňovanie pozitívneho rozvoja žiakov. Sebarozvoj začínajúceho učiteľa.