Vdovecký dôchodok v dôchodkovom poistení Slovenskej republiky - Krippel, Mikuláš
Právna úprava vdoveckého dôchodku ako dávky zo systému dôchodkového poistenia v podmienkach Slovenskej republiky. Zákonné podmienky nároku na vdovecký dôchodok a jeho výplatu. Zánik nároku na vdovecký dôchodok a na jeho výplatu, určenie sumy vdoveckého dôchodku a súbeh vdoveckého dôchodku a iných dávok dôchodkového poistenia. Podmienky nároku na vdovecký dôchodok a jeho výplatu podľa súčasnej právnej úpravy § 74 a § 75 zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení (prípady, ak manželka vdovca zomrela po 1. januári 2004).