Fyziologické sucho: definícia, príčiny a následky - Novák, Viliam
Sucho - často opakovaný termín v súčasnosti. Predpokladaný zvýšený výskyt v budúcnosti. Definícia sucha na základe vlhkosti pôdy zodpovedajúcej hydrolimitu vlhkosť trvalého vädnutia (rastlín). Definícia fyziologického sucha založená na identifikácii negatívneho ovplyvnenia produkcie biomasy dehydratáciou pôdy a rastlín. Výpočet kritickej vlhkosti koreňovej oblasti pôdy, začiatku fyziologického sucha.